i know that this is not goodbye...

i know that this is not goodbye...

miercuri, 15 septembrie 2010

3 years of racing school in heaven...

astazi se implinesc 3 ani de cand Colin McRae nu mai este printre noi. la 15 sept 2007, elicopterul pilotat de Colin s-a prabusit undeva langa Lanark, in Scotia, foarte aproape de casa familiei McRae. In elicopter se mai aflau fiul acestuia de 5 ani, Johnny, un prieten al acestuia si unul din apropiatii familiei. Toti cei 4 au decedat. In urma analizei facute de autoritati, concluzia a fost ca elicopterul a scapat de sub control in urma unei manevre de intoarcere la o viteza prea mare si la o inaltime prea mica pentru a mai putea fi redresat.
Colin s-a nascut pe 5 august 1968, in Scotia, fiu al multiplului campion de rally Jimmy McRae si frate al pilotului de rally Alister McRae. La 16 ani si-a inceput cariera in automobilism, dupa o scurta perioada de motociclism, si a participat la primul raliu in 1987, in Suedia. In perioada 1993-1998 a fost pilotul Subaru World Rally Team, intre 1999 si 2002 a alergat pentru Ford si in 2003 pentru Citroen. Din 2004, a concurat in diverse competitii precum Race of Champions, Dakar Rally sau 24 Hours of Le Mans. In 2005 a revenit la "serie", alergand cu Skoda in Raliul Marii Britanii si in Raliul Australiei. In septembrie 2005 a avut ultima participare oficiala, la Raliul Turciei, pilotand un Citroen.
In 1996 a fost nominalizat membru al Ordinului Regatului Unit, facand astfel primul pas catre prefixul Sir.
In 19 ani de rally, a luat startul de 146 de ori, a terminat primul de 25 de ori, in primii 3 de 42 de ori si a castigat 477 de probe. In 1995 a castigat, impreuna cu Subaru, titlul de campion mondial. Acum 3 ani, la 39 de ani, a plecat dintre noi impreuna cu Johnny, lasand in urma imaginea unui om extrem de interesant si a unui pilot cel putin la fel de interesant. Creatorul principiului "when in doubt, flat out!", unul din putinii piloti care au mers de fiecare data dincolo de limita posibilului, poate singurul pilot care reusea sa rastoarne o masina pe o proba de 3 ori si sa continue sa mearga fara geamuri, cu plafonul turtit, fara suspensii si fara o roata pana la linia de finish, se pare ca acum 3 ani a "sarit afara" pentru ultima oara... Sir Colin, suntem onorati ca am trait in aceeasi lume... pana venim si noi, invata ingerii sa piloteze...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu